Storagatan 15

(018) 19 220

Behandlingar

Välkommen till Esplanadkliniken. Här utförs olika typer av behandlingar.

Bastandvård

Det innebär undersökningar av tänder, förebyggande och vård av karies, behandling av tandfästen, röntgenundersökningar mm.
Viss estetisk tandvård genom konventionell fyllningsteknik. 

Bettskena

Brukar du vakna med ömma käkar eller huvudvärk? Det kan bero på att du gnisslar tänder eller biter ihop käkarna i sömnen. Det beror ofta på stress. Då kan en bettskena hjälpa dig så att spända muskler slappnar av. Bettskenan är en formgjuten plastskena som används under natten för att skydda tänderna mot slitage och belastningsskador.

Protetisk behandling 

Den syftar till att med kronor reparera tänder med stora skador och att ersätta tänder som förlorats med broar eller proteser. Vi utför kronor,broar och proteser på implantat. Det finns ofta möjligheter att lösa tandlösa områden.

Tandblekning 

Missfärgade tänder kan bero på olika saker, t ex rökning, kaffe, te, vin, ålder, mediciner kan göra tänderna mörkare och gulare. Tandblekning utförs på patientens begäran. 
Vi tar fram en personligt anpassad blekskena, i vilken du applicerar en tandblekningsgel. Vanligtvis sover man med skenan, minst 4 timmar. Behandlingstiden är 3-5 dagar beroende på vilket resultat du vill uppnå och hur dina tänder ser ut från början. 
Blekning kan även ske på klinik.
Olika typer av lagningsmaterial bleks inte eller bara litet. Missfärgade fyllningar kan behöva bytas ut för att resultatet skall bli bra.

Laser

Med Laser kan tänder lagas enkelt och smärtfritt. Du slipper borrljudet och vibrationerna och oftast kan tänderna lagas utan bedövning. Lasern rör aldrig tanden utan energin från ljuset tas upp i vatten på tandens yta och framför allt i karies som då förstörs. Lasern har många andra användningsområden som bl.a. som komplement för bättre sårläkning och bakteriedödande effekt. Night lase är också en spännande behandling för att eliminera snarkningar. Lasern är ett komplement i många behandlingar på kliniken.

Invisalign

Den "Osynlig tandställningen" med genomskinliga skenor som används.
Behandlingarna sker i samråd med en tandläkare från Stockholm.

Site by Strax